Egmond aan zee

Loop langs de vloedlijn en waan je even weg van de drukke wereld. Hier eindigt Nederland. Behalve een geweldig strand; je kunt je hier verbazen over al het moois dat Egmond biedt. Kleine vissershuisjes, de vuurtoren, het museum de mannen van de Pinck (een reconstructie van een platbodem vissersvaartuig van ca. 10 meter lengte en ruim 3 meter breed) vertellen over het verleden van Egmond aan zee. http://www.pinck.nl Daar waar nu de vissen zwemmen ligt het echte oude Egmond. Zo nu en dan spoelen er nog kleine keitjes aan en natuurlijk verdwijnen die in de juttas. Er is zoveel te vertellen. Bezoek eens de website van historisch Egmond http://www.historischegmond.nl en je vindt een schat aan informatie. 

Een gids van Historisch Egmond kan boeiend vertellen over hoe de Egmonders erin slaagden te overleven op deze zanderige en winderige plek bij de duinen en de zee. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op pad gaan en de tijd nemen om tegelijk met de zeelucht het Egmondse leven op te snuiven. Je zult merken dat het geluid van de golven soms wordt overstemd door de trekker van een Egmondse visser en dat het Derreper dialect nog niet is vergeten. Wie hier rondstruint, ontdekt steeds meer het eigene van dit zeedorp.

Een dagje Jutten kan prima gecombineerd worden met een rondleiding door een gids van historisch Egmond. Hoe lang je erover zult doen, is ook afhankelijk van de terrasjes, en andere verlokkingen die u in het echt onderweg tegenkomt. (Bron Historisch Egmond)

UA-42654563-1