Feest op het strand...

Jutten en het millieu

Over het millieu is zoveel te vertellen. Andere organisaties kunnen dat veel beter dan ik. De meest inspirerende video die ik ooit gezien heb en me heeft uitgedaagd om een werk te maken van een vogel...  You will not believe your eyes!! - Please Share Anderen kunnen meer vertellen dan ik, waaronder bijvoorbeeld de Stichting Noordzee. Behalve scheepsafval en de restanten van een lekker dagje strand is het elke dag feest op het Egmondse strand. 

Op dit moment liggen er meer dan, schrik niet, 50.000 resten van ballonnen op onze stranden!! Waarom? Omdat ballonnen bij feestelijkheden massaal de lucht in gaan en richting zee waaien. Uiteindelijk spoelen ze weer op het strand aan. Uit de tellingen van deze herfst blijkt dat er per 100 meter strand gemiddeld 12 ballonnen of ballonresten liggen. Met 451 kilometer kustlijn kom je dan uit op ongeveer 54000 stuks. Natuurlijk gaat het hier om een ruwe schatting, maar zelfs de helft zou al heel erg veel zijn. 

Eigenlijk is elke ballon te veel. Vissen, zeezoogdieren en zeevogels zien de rubberresten namelijk aan voor voedsel en raken verstrikt in de touwtjes. Hoog tijd dat hier iets aan gedaan wordt. (Bron: Stichting Noordzee).

 

Vanuit botten en resten plastic ontstond dit meeuwenjong; een volle maag vol plastic gaf haar een 'vol' gevoel. Ze stopte met eten en stierf.. Beelden spreken soms meer dan een verhaal. 

Het 'meeuwenjong' vertelt....

UA-42654563-1