Jutten anno nu..

Jutten anno nu is niet meer als vroeger... Nog niet zolang geleden vielen de vrachten bij een straffe wind van de schepen. Tegenwoordig een zeldzaamheid. In 2006 kreeg Terschelling nog een vrachtje schoenen... en natuurlijk hoop ik nog steeds op een klompje braaksel van een walvis!

 

Het jutten nu is niet minder bijzonder. Bossen bloemen vertellen een triest verhaal... Ballonnen vertellen over een feest... Een busje scheerschuim vertelt over de frisgeschoren wangen van een visser die op weg is naar zijn meisie. Een rietje over een niet te stelpen dorst van een kind. Een whiskeyfles over het verzopen verdriet van een zeeman. Een slippertje over  een meisje dat op blote voetjes weer naar huis moest. Een emmer over het water dat naar de zee dragen werd en een tennisbal over een wanhopig zoekende hond.

 

Unieke vondsten zijn er ook. Een Armani zonnebril... of een complete draadloze headset. Het mooiste is; je pakt die geschiedenis op... fantaseert over de oorsprong en misschien wel het belangrijkste; je zorgt ervoor dat het niet meer terugkeert in zee. Zo keert het geluk dat ten oorsprong lag aan je vondst weer terug.

Niets is er mooier dan Jutten...

schoenen aangespoeld op Terschelling

UA-42654563-1